Updates
19 feb 2019 / Nieuws

Uitbreiding naar Duitsland

Vanaf voorjaar 2019 start Montr in Berlijn. Ook Duitse senioren worden voorzien van de Montr NB IoT noodknop.

Montr start hiervoor een samenwerking met SozialVerband Deutschland (SoVD) in de regio Berlijn Brandenburg. Dit is een grote en invloedrijke belangenvereniging met ruim 570.000 leden.  Doel van de samenwerking is om Duitse senioren vitaal en vol vertrouwen thuis te kunnen laten wonen en zonder zorgen te kunnen reizen in binnen- en buitenland.

Incidenten met thuiswonende senioren vormen, net zoals in Nederland, voor Duitse gemeenten, zorgverleners en familieleden een groeiend aandachtspunt. De groep senioren die zelfstandig thuis woont zonder zorgindicatie zal de komende jaren flink blijven groeien, zo is de verwachting. Het is zodoende een onderwerp met brede maatschappelijke belangstelling.

Het SozialVerband Deutschland heeft eind 2018 de eerste belangstelling geuit voor de Noodknop applicatie van Montr. Dit is een combinatie van fysieke noodknop met Narrowband IoT integratie, app (iOS, Android, Windows) en een alarmmanagement systeem dat verbonden is met meerdere meldkamers. De Europese Commissie heeft met een Horizon2020 subsidie de ontwikkeling en het business innovation plan in 2018 gevalideerd en ondersteund. Een soortgelijke technisch hoogwaardige oplossing en kwalitatief vergelijkbaar product is nog niet beschikbaar op de Europese markt. Naast Duitsland wordt de Montr Noodknop momenteel ook al in Noorwegen ingezet.