Updates

29 jan 2018 / Nieuws
Sneakpreview Montr IoT platform

Binnenkort meer, maar bij deze alvast een sneakpreview. De Montr beacon.

Zoals al eerder aangekondigd heeft Montr in 2017 een eigen IoT platform ontwikkeld. Dit is een compleet eco systeem van backend applicatie voor de integratie met uw werkproces. Native apps (Windows, Android en iOS) voor het beacon management en daarnaast natuurlijk onze eigen beacons. Ook wel sensoren genoemd. We ontwikkelen deze zelf, en ze zijn voorzien van eigen firmware.

Deze ontwikkeling sluit aan de bij verdere digitalisering van werkzaamheden die buiten kantoor plaatsvinden. Door sensoren effectief te benutten maken bedrijven en publieke instellingen een ongekende stap voorwaarts in effectiviteit en kwaliteit in het dagelijkse werk.

Deze sensoren kunnen voor tal van toepassingen direct worden ingezet. Momenteel worden ze al ingezet als safety solution voor bijvoorbeeld persoonlijke veiligheid. Maar de mogelijkheden zijn oneindig. Naast de gekende track en trace oplossingen kunnen ze voor tal van andere geautomatiseerde werkprocessen worden ingezet. Denk aan monitoring van objecten, het uitlezen van gegevens van patiënten die thuis herstellen of als asset tracker voor kunst collecties.

Montr heeft al verschillende sensoren ontwikkeld. Ze zijn er in diverse vormen en met wisselende functionaliteiten. De kleinste is 35 bij 35 mm. Batterij verbruik is zoals bekend ongekend laag.

Daarnaast bieden we als één van de eerste bedrijven in Nederland ook een integratie met het Vodafone Narrowband IoT netwerk. Deze integratie is op korte termijn afgerond en er zullen dan prototypes voor verschillende toepassingen worden gelanceerd. Ook hierover maken we binnenkort meer bekend.

Meer informatie? Bel ons op 088 – 033 30 68 of mail beacon@montr.nl