Updates
17 jan 2017 / Geen onderdeel van een categorie

eHealth

Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, of je nu zorg ontvangt of verleent? Veel Nederlanders weten niet wat e-health precies is of wat het voor hen kan betekenen. Om deze redenen organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving van 21 t/m 27 januari 2017 de e-healthweek.

In het kader van deze e-Healthweek is Montr aanwezig bij het Ordina Innovatiefestival dat in het kader van de e-Healthweek wordt georganiseerd. Als leverancier van verschillende toepassingen die in de zorg worden ingezet zal Montr demonstraties verzorgen van de diverse mogelijkheden en toepassingen.

Ordina neemt middels het thema ‘Vernieuwen of Verdwijnen eHealth onder de loep. Men gaat in op smart technologies, big & personalized data en informatiebeveiliging en privacy. Tijdens het festival kun je over deze onderwerpen doorpraten aan rondetafelgesprekken, kun je leveranciers van e-Health spreken op het eHealthplein en is het natuurlijk mogelijk zelf aan de knoppen te zitten.

Zelf ook ervaren wat eHealth voor jou kan betekenen? Kom dan maandagochtend 23 januari naar Ordina, Ringwade 1 in Nieuwegein, en meld je aan bij Gerco Buijk-Dijkstra, gerco.buijk@ordina.nl.


E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. E-health biedt een legio aan mogelijkheden voor zieke mensen, maar helpt ook bij preventie van ziekten en het monitoren van de gezondheid. Door het gebruik van e-health-toepassingen kan de zorg efficiënter worden ingericht waardoor de kwaliteit van zorg verbetert. Zorgverleners krijgen namelijk meer tijd voor patiënten.