Updates
22 nov 2018 / IoT

Winnende aanvraag Tetramax consortium

 

De Montr Noodknop wordt geintegreerd in het Noorse ‘Smarthelp’ alarmsysteem. Dit alarm platform is in de provincie Trondheim ontwikkeld en wordt nu in heel Noorwegen uitgerold.

Doel van het Smarthelp systeem is om alarmeringen naar hulpdiensten beter, sneller en veiliger te laten verlopen. De Montr noodknop wordt in dit platform geïntegreerd. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van Narrowband IoT technologie (NB IoT).

Smarthelp is een jong Noors technologie bedrijf dat afgelopen zomer een serie A investeringsronde heeft afgesloten. Om de integratie met de Montr Noodknop technologie te versnellen heeft het TETRAMAX consortium afgelopen zomer besloten deze samenwerking te ondersteunen.

Dit consortium bestaat uit 23 toonaangevende Technische Universiteiten van Europa en wordt gesteund door grote bedrijven als General Electric Digital, Nokia, HARMAN en Siemens Gamesa. Het is een innovation hub ‘…for digitizing European industries in the domain of customized and low-energy computing (CLEC). Our mission is to boost innovation for SMEs in search of leading-edge digital technologies and solutions…’

TETRAMAX wil Europese innovatie voor KMO’s stimuleren en focust zich op toepassingen die energie-efficiëntie in computersystemen bevorderen. Het ondersteunt ook de Europese ambitie om vernieuwing op gebied van geïntegreerde en ‘cyber-physical system’ -technologieën voor industriële en maatschappelijke toepassingen mogelijk maken. Dit doen zij door het aanbieden van een “one-stop shop”-helpdesk en de uitwisseling van digitale technologieën dankzij een uitgebreid en professioneel Europees Competence Center Netwerk. Daarnaast bieden TETRAMAX financiering voor Technology Transfer Experiments (TTX) met academische en industriële partners in verschillende landen gebaseerd via verschillende open calls.