Updates
22 nov 2018 / IoT

Integratie Narrowband IoT

De Montr Noodknop applicatie is een baanbrekend systeem. Het is het enige systeem dat ten alle tijden dekking biedt, in kelders, in liftschachten. Overal wordt de noodmelding verzonden.

We zijn het enige Nederlandse bedrijf dat een dergelijke applicatie in geheel eigen beheer heeft ontwikkeld: de apps, de backoffice applicatie maar ook de hardware (Noodknop) bevat enkel ‘Neerlands waar’. Deze aanpak geeft ons een unieke positie in de markt. We controleren de gehele keten en dat biedt volledige zeggenschap over kwaliteit, productontwikkeling en geeft ons veel flexibiliteit.

Mede hierdoor zijn we de Noodknop applicatie nu in rap tempo aan het doorontwikkelen. Zoals al eerder gemeld wordt deze reeds in Noorwegen op de markt gebracht en door ontwikkeld. Daarnaast werken we nauw met Vodafone Nederland om binnenkort een nieuwe versie van de Noodknop te lanceren.

Deze nieuwe versie van de Noodknop zal naast de reguliere functionaliteiten beschikken over een aanvullende verbinding met het Narrowband IoT netwerk van Vodafone. Dit netwerk biedt ongekende mogelijkheden wat betreft gebruik en bereikbaarheid. Zo heeft het een ongekend bereik, zo kunnen we de noodmeldingen straks vanaf de meest ongunstige plekken gaan versturen zoals in kelders en buitengebied waar het reguliere netwerk echt geen bereik heeft. Doordat het NB IoT daarnaast weinig energie verbruikt kunnen we nog steeds een bijzonder kleine en handzame noodknop aanbieden die ongekende gebruiksvriendelijkheid en toepassingsmogelijkheden biedt.

Onderstaand enkele afbeeldingen van de eerste versie die momenteel in productie is.